Telefon
İnstagram
Hakkımızda

Hakkımızda

Sanat Döner’in kurucusu Halis Usta, ilkokulu bitirdikten sonra 1983 yılında komşusunun aracılığıyla sektöre bulaşıkçı olarak giriş yaptı. Bir hafta bulaşıkçılık yaptıktan sonra ikinci bir restoranda komi olarak çalışmaya başladı. Beş ay komilik yaptıktan sonra usta yardımcılığı görevine geçti. Üç yıl usta yardımcılığı yaptıktan sonra ustalığa başladı. O dönemde henüz 16-17 yaşlarındaydı. Ardından askerlik görevini Ağrı/Doğubayazıt’ta 1,5 yıl aşçı olarak yaptı.

Askerden döndükten sonra İzmir Çeşme’de bir restoranda dört yıl dönerci olarak çalıştı. Sonrasında tekrar Van’a döndü. 2000’li yıllarda çalıştığı bir restoranda dönerinin lezzeti fark edildi ve ona ortaklık teklif edildi. Teklifi kabul eden Halis Usta, “Ballı Lokma” adıyla üç yıllık bir ortak işletme yürüttü. Ortağının ayrılmak istemesi üzerine, tek başına yeni bir işletme kurdu. İşletmesinin bulunduğu yerin Sanat Sokağı olmasından ve yaptığı işi sanat olarak görmesinden dolayı “Sanat Döner” ismini uygun gördü.

15 metrekarelik, 4 masalı küçük bir dükkanda 20 kiloluk dönerle işe başladı ve zamanla satışlar artarak 120 kiloya kadar ulaştı. Günlük 750 müşteri ağırlamaya başladı. 2011 yılında Van depreminden önce Sanat Sokağı’nda hizmet veriyordu, ancak bina hasar gördüğü için Ezberciler İş Merkezi’nde yeni iş ortağı Zafer Aşma ile yeni bir süreç başlattı. Başlangıçta 25 kilo ile başladıkları döner satışı, kısa sürede 130 kiloya ulaştı. Sektöre girdiğinde müşterileri onu hala takip etmeye devam ediyordu.

Altı yıl sonra ikinci şube Kazım Karabekir’de açıldı. Bu süreçte kurumsal kimlik çalışmaları yapıldı ve “Sanat Döner Halis Usta” olarak marka tescili alındı. Bugün her iki şubede toplam 250 kilo döner satılmakta ve 35 personel ile hizmet verilmektedir. Başarılarını artırarak sürdüren Halis Usta, ilerleyen dönemde daha fazla istihdam sağlayarak topluma faydalı bir işletme modeli oluşturmayı hedeflemektedir.